25 Aralık 2009 Cuma

Cherry Crush / Kör Tutku (2007)


Okulda kız arkadaşlarının sanatsal ama müstehcen fotoğraflarını çeken, onlara kullandıkları rujlara göre isim veren ve bunları internetten yayınlayan bir genç: Jordan Welles (Jonathan Tucker).

Hayattaki tek arzusu yılda sadece 4 burslu öğrenci kabul eden bir müzik okulunda okumak olan, bunun için her şeyini verebilecek, muhteşem çello çalan, çok güzel bir kız: Shay Bettencourt (Nikki Reed).


Çektiği fotoğrafların fark edilmesiyle okuldan uzaklaştırılan Jordan başka bir okulda okumaya başlar ve orada fotoğrafını çekmek için tam kriterlerine göre olan güzel Shay ile karşılaşır. Shay, kendisinin çıktığı adamla gizli fotoğraflarını –gerektiğinde şantaj yapabilmek için- çekmesi ve kendisine vermesi karşılığında Jordan’a fotomodellik yapabileceğini söyler.

“Fotoğraflara karşılık fotoğraflar!”


Jordan, Shay’in fotoğraflarını çektikçe ve hayatını dışarıdan bir gözle izledikçe Shay’a aşık olur. Bu tutku, Jordan’ı tahmin bile edemeyeceği olayların içine çeker.

Yönetmenliğini Nicholas DiBella’nun yaptığı “cherry crush”, ülkemizde “kör tutku” ismiyle gösterime girmiş. Bence, “vişne çürüğü” daha doğru ve yerinde bir isim olurdu. Bu film sayesinde, “ruj fetişizmi” diye bir fetişten de haberdar oluyoruz :)


Filmden aklıma takılan sözler ise şunlar:

“Doğal bir zarafetle yaşanan kurgulanmış hayatlar”
“İyi bir fotoğrafçı konuyu yakalar, iyi bir konu da fotoğrafçıyı”
“Bazı şeyler yüksek sesle dile getirilince yok olur!”
“İnsanların kafalarında yaşadığı hayat gerçekte yaşadığı hayattan daha iyidir!”
“Hayat yaptığımız yanlışları düzeltebilmek için ikinci bir şans verir mi?”

Kim bilir ?

IMDB linki için tıklayınız.
Filmin fragmanını izlemek için tıklayınız.

Takip Et

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © 2015 Seyred™ is a registered trademark.

Designed by Seyred. Hosted on Blogger Platform.