2 Ağustos 2011 Salı

Some Like It Hot / Bazilari Sicak Sever (1959)



Bazıları Sıcak Sever, 1959 yılında Billy Wilder tarafından çekilmiş. Marilyn Monroe, Tony Curtis ve Jack Lemmon'un başrolde oynadığı önemli bir film.

Filmi önemli kılan, bazı sahnelerde yerimizden oynatan komik sahneleri ve diyalogları. Komik bir film bulmak çok zor diye düşünüyorum. Yabancı film bulmak ise daha bir imkansız.. Some Like it Hot şaşırtıcı bir deneyim oldu bu nedenle. Charlie Chaplin’in yanına yaklaşan herhalde yoktur diyordum.. Kazın ayağı öyle değilmiş. Unutmadan hemen yazayım: Favori sahnem, Tony Curtis’in kaptan kılığında sahilde Marilyn Monroe’yu yere düşürmesi ile gelişen sahne.

Joe (Tony Curtis) ve Jerry (Jack Lemmon) saksafon ile kontrbas çalan iki müzisyen. Hayatı günlük yaşıyorlar. Kıtkanaat geçinip ekmek parası peşinde koşarken gangasterlerin yaptığı bir toplu infaza şahit olurlar. Son anda ölümden kurtulsalar da, artık hayat çok daha zordur. Şikago’dan kadın kılığında bir müzik grubuna Miami’ye gitmek üzere katılarak bir taşla iki kuş vururlar.. Hem iş bulmuşlardır, hem de takipçileri tarafından tanınmalarına neredeyse imkan yok gibidir.. Trende Sugar Kane (Marilyn Monroe) ve diğer müzisyen kızlarla tanışırlar..

Kadın kılığındaki Joe ve Sugar Kane’in arasındaki arkadaşlık ilerler. Kane’in bütün zaaflarını öğrenen Joe’nun zengin bir erkek görünümüne bürünüp onu tavlaması zor olmayacaktır.

Favori sahnemdeki diyalogta, Joe, Kane’i Shell’in veliahtı olduğuna doğalmış gibi akan repliklerle inandırır..

I only come ashore twice a day when the tide goes out. It's on account of these shells. That's my hobby. (Sular çekildiğinde denizkabukları için günde iki kez sahile gelirim. Hobim bu..)

- You collect shells? (Denizkabukları mı topluyorsun?)
- So did my father and grandfather. (Babamın ve dedemin yaptığı gibi…)

You might say we had a passion for shells. (Denizkabuklarına takıntılıyız diyebilirsin..)

That's why we named the oil company after it. (Şirketimizin adının nerden geldiği belli)

- Shell Oil? (Shell Petrol)
- Please, no names. Just call me Junior. (İsim kullanmayalım lütfen. Sadece Junior -genç- de bana.)

http://girlfridayfilms.wordpress.com/2010/09/09/some-like-it-hot/
http://www.script-o-rama.com/movie_scripts/s/some-like-it-hot-script.html

Takip Et

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © 2015 Seyred™ is a registered trademark.

Designed by Seyred. Hosted on Blogger Platform.