10 Ekim 2009 Cumartesi

Tanrı Kent (2002)

Yönetmenliğini Fernando Meirelles ve Katia Lund'un birlikte yaptığı film 2002 yılı, Brezilya -Fransa ortak yapımı.

Meirelles ile Blindness'ı izledikten sonra tanışmıştım. İyi ki de tanışmışım:) Artık takip ettiğim bir yönetmen daha var...Farklı bir tarzı olduğu ortada..İki filmde de görüntüler muhteşem. Tanrı Kent'te oyuncular amatör... Filmlere artık oyunculardan önce yönetmenin kim olduğuna odaklanarak bakıyorum. İzleyeceğim filmi böyle seçiyorum...

Bir sonraki filmim ise Francois Traffaut'tan Fahrenheit 451 olacak.. Traffaut'un 400 Darbesini İzlemiştim.. Onu da yeniden izleyip, yorumlamayı planlıyorum..

Gelelim Brezilya'nın Rio de Janerio kentine..Film gecekonduların yıkılması için, oturanların Rio'nun dışında bizdeki deprem evleri tarzı evlere yerleştiği Tanrı Kent'te geçiyor. Trainspotting ile Slumdog Millionaire'yi andırıyor... Ortak yönleri var.

Uyuşturucu, silah ve suç batağındaki belki ilkokul çağında bile olmayan çocukların, gençlerin gerçek hikayesi... Bu anlamda, film inanılmaz kategorisine giriyor... Birileri şiddeti sıradanlaştırdığını, kanıksattığını yani olağan bir şeymiş gibi gösterdiğini söyleyip filmin sinemalarda oynatılmasını engelleyebilir. Trainspotting filmi için de benzer bir suçlama vardı çünkü...Uyuşturucu kullanımını özendiriyor... Bense tam tersini düşünüyorum... Filmler toplumları uyarıyor... Mesela Körlük filmi, üzerimize almamız gereken bir ikaz:)

Filmde geri dönüşler (flashback), görüntüler, kimi sahnelerde ekranın ikiye bölünmesi, müzikler etkileyici...Hikaye sürükleyici...50'ye yakın ödül almış, IMDB'de 17.sırada görünüyor... Filmseverler arasında hakettiği ilgiyi görüyor..İzlenmesi şiddetle:) tavsiye olunur. En iyi 15 film listemi güncellemem gerekecek yakında...

Tanrı Kent'i Yoncalık Elektronik, 169 Sokak Küçükpark Bornova'da bulabilirsiniz...


Takip Et

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © 2015 Seyred™ is a registered trademark.

Designed by Seyred. Hosted on Blogger Platform.