17 Ekim 2009 Cumartesi

Salaklar Sofrası / The Dinner Game / Le dîner de cons (1998)

Film gösterim zihniyetimiz hep Hollywood filmlerine endeksli olduğu için ya hiç izleyemediğimiz ya da orijinal gösterim tarihinden çok sonraları izlediğimiz o kadar çok başyapıt var ki... Salaklar Sofrası benim bu statüde değerlendirdiğim filmlerin başında gelir.




14 Mayıs 1999' da sinemalarımızda gösterime giren Salaklar Sofrası genel hatlarıyla bir durum komedisi olarak görülse de arka planda inceden inceye verdiği mesajlar çok çarpıcı. Salaklık nedir? Kimdir salak? Neye göre ve niçin salaklık yaparız? gibi soruları kendi kendimize sorduran bir komedi.




Filmimiz, bir işadamı grubunun her Çarşamba akşamı, rastladıkları garip alışkanlıkları ya da meziyetleri olan bir kişiyi akşam yemeğine davet edip dalga geçmelerini konu alıyor. Gerçekten de garip kişilikleri ve alışkanlıkları olan bu insanlarla buluşma François Pignon (Jacques Villeret) ile karşılaşınca farklı bir hal alıyor. Öldüren replikler, bu kadar da olmaz artık dedirten sahneler, dahiliğin hemen ötesinin ahmaklık olduğunu kafamıza dank ettiren diyaloglar…


Ülkemizde tiyatro sahnelerinde de uyarlanmış versiyonu sergilenmekte.


Anlatmakla olmaz, izlemeniz lazım J


Filmin IMDB linki için tıklayınız


Yaklaşık 7,5 dakikalık bir film sahnesi izlemek isterseniz


Hala izlemek için sağlam bir sebep arıyorsanız orijinal dilindeki (Fransızca) şu sahneye bir göz atın


İyi seyirler…



Takip Et

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © 2015 Seyred™ is a registered trademark.

Designed by Seyred. Hosted on Blogger Platform.