8 Şubat 2011 Salı

The Brothers Bloom / Bloom Kardeşler (2008)



"Mükemmel bir kandırmaca, o işe karışan herkesin istediğini almasıyla olur"

Aralarında 3 yaş fark olan, ergenlik dönemlerine kadar onlarca koruyucu aileyle birlikte yaşayan, her seferinde yeni bir yuva, yeni bir şehir ve yeni bir yaşamla tanışmak zorunda olan iki erkek kardeşin hikayesi Bloom Kardeşler.
Sırtlarını birbirine vererek yaşam mücadelesini dayanışma içinde sürdüren Bloom kardeşlerden büyük olanının (Stephen - Mark Ruffalo) ilginç bir yeteneği var: "Rusların roman yazması kadar incelikli plan yapabilme gücü".



Hayat onlar için adımlara ayrılmış, her safhası ayrıntılı hesaplanmış, hatta şematize edilerek dokümanlaşmış bir plandan ibaret. Tüm yaşamları önceden yazılmış uygulamalı bir kitap gibi.

"yazılmamış hayat yoktur, kötü yazılmış hayat vardır".



Düzmece planlarını başarıyla oynayan Bloom Kardeşler, üçkağıtçılığın kitabını her maceralarında bölüm bölüm yazarken, bir süreliğine planlı ödünç yaşamlar yaşamaktadırlar. Bundan sıkılan küçük kardeş Bloom (Adrien Brody) isyan bayrağını çeker ve bir süreliğine inzivaya çekilir.



"önceden yazılmamış bir hayat istiyorum"

Kardeşini Karadağ'da inzivada bulan Stephen ona yine her ayrıntısı düşünülmüş bir planla gelir. Bu onların son işi olacaktır ve bu sefer herkes istediğini alacaktır. Büyük bir zenginlik içinde malikanesinde tek başına yaşayan Penelope (Rachel Weizs), bu son oyunlarındaki hedefleridir. Penelope, asosyal, korkuları olan, hayatını gördüğü her türlü yeteneği öğrenmeye ve denemeye adamış ilginç bir kişilik.


Bloom Kardeşlerin bu son planına bu sefer aşk da dahil olacaktır. İçinde aşk barındıran bir plan, ne kadar aslına sadık kalabilecektir ?



Yönetmen Rian Johnson, tıpkı Stephen'in planları gibi, sahneleri etiketleyerek sunuyor bizlere. Bu, izleyicilere, her an tertipli ve tıkır tıkır işleyen bir planın parçalarını izledikleri hissini pekiştiriyor. Kurmaca nerede sona eriyor, gerçek hayat nerede başlıyor tahmin etmek pek mümkün değil. Sadece biz izleyiciler için değil, küçük kardeş Bloom için de öyle.

Komedi, macera, aksiyon, dram ve romantizm birbirinin önüne geçmeden ustalıkla yoğrulmuş. Farklı bir senaryo ve bunu pekiştiren oyunculuklar için izlemenizi tavsiye ederim.



IMDB linki için tıklayınız

Filmin fragmanı için tıklayınız

Film müzikleri

The Perfect Con

Penelope's Theme

All The Pretty Girls

Takip Et

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © 2015 Seyred™ is a registered trademark.

Designed by Seyred. Hosted on Blogger Platform.